Dječja stomatologija - Visodent dentalna medicina

Dječja stomatologija

Dječja i preventivna dentalna medicina


Posebnu brigu posvećujemo našim malim pacijentima i važnosti očuvanja zdravlja mliječnih zuba, s ciljem prevencije oštećenja trajnih zuba i, općenito, oralnoga zdravlja.
Briga o zdravlju i zaštiti zuba djece započinje već u trudnoći. Buduće majke dobivaju našu punu pažnju i edukaciju, što utječe na roditeljske pripreme na nicanje prvih zubića i valjano održavanje higijene i zdravlja zubi kod djece.

Prvu posjetu ordinaciji dentalne medicine preporučujemo već u trećoj godini života djeteta, kako bi se obavila kontrola zuba i izgradilo povjerenje djeteta u zubnog liječnika. Naglasak u radu s djecom stavljamo na prevenciju koja omogućava zaštitu mliječnih zuba od karijesa, kao i sprečavanje njihovog preranog gubitka, te čuvanju mjesta za smještaj trajnih zuba. Na taj način postiže se prirodni pravilni slijed nicanja trajnih zuba i smanjuje se naknadna potreba za ortodontskom terapijom, s ciljem funkcionalnog i estetskog ispravljanja zagriza.

Potrebno je istaknuti i to da smo u potpunosti prilagođeni radu s djecom koja imaju izraziti strah od zubara. Kod takve djece koristimo se uređajem za svjesnu sedaciju, odnosno djeca putem maske udiši dušični oksidul, odnosno „rajski plin”, a već nakon nekoliko minuta mali pacijenti su u potpunosti opušteni i spremni na suradnju. Navedeni postupak nema nikakvih štetnih posljedica, jer ne ulazi u niti jedan metabolički proces u organizmu i u potpunosti se izdahne. Postupak je dio svakodnevne prakse u nekoliko stotina ordinacija u Europi i Sjevernoj Americi.

Za zaštitu zuba u dječjoj dobi koristimo se preventivnim metodama pečaćenja fisura, fluoridacije zuba te uklanjanja i kontrole nakupljanja plaka. Česti su i popravci bijelim materijalima, kod zuba koji su oštećeni karijesom ili traumom pri udarcu.

MEDIJI O NAMA


U potpunosti smo prilagođeni radu s djecom koja imaju izraziti strah od zubara. Kod takve djece koristimo se metodom svjesne sedacije, odnosno djeca putem maske udiši dušični oksidul, odnosno „rajski plin” te su nakon nekoliko minuta djeca u potpunosti opuštena i spremna na suradnju.

KONTAKTIRAJTE NAS

Vaše ime (obavezno)

Vaš email (obavezno)

Predmet

Vaša poruka