Mezoniti za pomlađivanje i podizanje kože lica - Visodent estetka lica

Tretman mezonitima

Mezoniti su nova, nekirurška i minimalno traumatska metoda za pomlađivanje i podizanje kože lica i tijela.

Koja je prednost pomlađivanja kože mezonitima, u odnosu na druge metode, kao što su fileri i botox?


Mezoniti imaju učinak ojačavanja, rejuvenacije i liftinga kože lica i tijela, te vraća konturu lica kakvo je bilo prije nekoliko godina. Mezonitima također postižemo izgled mlade kože bez potrebe za kirurškim zahvatom.

Ova metoda ne isključuje korištenje hijaluronskih filera, već se sve navedene metode nadopunjuju. Fileri nam koriste u povećanju volumena kože, botox u blokiranju kretnje pojedinih mišića, dok mezoniti podižu i pomlađuju kožu.

Koji je postupak pripreme pacijenta?


Prije početka tretmana koža se očisti i dezinficira te namaže anestetskom kremom da postupak bude bezbolan.

Kako se provodi tretman mezonitima?


Mezoniti se pod kožu unose pomoću minimalno traumatskih iglica, Iglice služe samo za unošenje niti i bacaju se nakon korištenja, dok niti ostaju fiksirane u tkivu i imaju ulogu njegove stimulacije.

Što se dugoročno događa sa nitima i kožom?


Mezoniti se razgrađuju slijedećih šest do osam mjeseci kada se potiču procesi obnove i regeneracije kolagene strukture, proteina koji održava kožu zategnutom i čvrstom. Nakon razgradnje mezoniti stvorena kolagena struktura održava rezultate liftinga u trajanju od jedne do dvije godine.

Dodatni efekti su stimulacija stvaranja elastina, koji održava kožu elastičnom, i proizvodnje hijaluronske kiseline, koja ima efekt hidratacije.

Od kojeg materijala su proizvedene niti i mogu li izazvati alergiju?


Konac od kojeg su građene mezoniti je materijal polidioksanon (PDS), koji se desetljećima koristi u kirurgiji. Zbog antibakterijskih i antialergijskih djelovanja, mezoniti su siguran tretman ukoliko ga izvodi licencirani stručnjak.

Koliko ranije se mora pacijent najaviti za tretman?


Potrebna je prethodna najava dolaska minimalno 3 dana ranije da se može pripremiti sav potreban pribor za tretman.