Pripravaci krvne plazme u dermatologiji - Visodent dentalna medicina

Pripravaci krvne plazme u dermatologiji

Pripravci krvne plazme PRF i PRF odavno su poznati i korišteni materijali u medicini. Trombocitima, leukocitima, fibrinom i mogim drugim čimbenicima obogaćena plazma u pripravku pogodnom za injektiranje, autologni je materijal nastao centrifugiranjem vlatite krvi pacijenta po specijalnom protokolu i smatra se drugom generacijom pripravaka ove vrste i zlatnim standardom u regenerativnoj medicini i stomatologiji, posebno u ortopediji i estetskim korekcijama.

Plazma bogata faktorima rasta djeluje na postojeće stanice i druge strukturne elemente koji tvore određena tkiva ili organe. Djeluju na matične stanice u tim tkivima koje su u različitim fazama razvoja, ubrzavaju njihov rast i višestruko umnožavaju staničnu populaciju. Radi se o autolognom ( vlastitom ) biomaterijalu koji ima farmakološko djelovanje u području u koje se daje i gdje regenerira, popravlja ili nadoknađuje upravo one strukture koje kožu čine starom i naboranom, kao i povećanje broja folikula kose. Na ovaj način će kod estetskih korekcija kože ovaj pripravak potaknuti stvaranje novih fibroblasta, a time produkciju hijaluronske kiseline, kolagena, elastičnih vlakana, rehidraciju kože, smanjenje tamne pigmentacije kože, rehidraciju i na kraju bitno smanjenje bora.

Još veće zadovoljstvo pokazali su pacijenti kojima su pripravci krvne plazme korišteni za estetske korekcije dubokih ili plitkih bora svih zona na licu, vratu ili dekolte zoni, korekciji nazolabijalne brazde, usana, manjih korekcija nosa.   Posebno treba naglasiti da se ovaj preparat u odnosu na sve druge može primjeniti za korekciju tamnih podočnjaka.

Pripravci krvne plazme

Share: