Dječja stomatologija - Visodent dentalna medicina

Dječja stomatologija

Posebnu brigu posvećujemo našim malim pacijentima i važnosti očuvanja zdravlja mliječnih zuba, s ciljem prevencije oštećenja trajnih zuba i, općenito, oralnoga zdravlja. Briga o zdravlju i zaštiti zuba djece započinje već u trudnoći. Buduće majke dobivaju našu punu pažnju i edukaciju, što utječe na roditeljske pripreme na nicanje prvih zubića i valjano održavanje higijene i zdravlja zubi kod djece.

djeca i prvi posjet stomatologu

Dječja i preventivna dentalna medicina


Prvu posjetu ordinaciji dentalne medicine preporučujemo već u trećoj godini života djeteta, kako bi se obavila kontrola zuba i izgradilo povjerenje djeteta u zubnog liječnika. Naglasak u radu s djecom stavljamo na prevenciju koja omogućava zaštitu mliječnih zuba od karijesa, kao i sprečavanje njihovog preranog gubitka, te čuvanju mjesta za smještaj trajnih zuba. Na taj način postiže se prirodni pravilni slijed nicanja trajnih zuba i smanjuje se naknadna potreba za ortodontskom terapijom, s ciljem funkcionalnog i estetskog ispravljanja zagriza.

Dječja stomatologija

Djeca i strah od stomatologa


Potrebno je istaknuti i to da smo u potpunosti prilagođeni radu s djecom koja imaju izraziti strah od zubara. Kod takve djece koristimo se uređajem za svjesnu sedaciju, odnosno djeca putem maske udišu dušični oksidul, odnosno “rajski plin“, a već nakon nekoliko minuta mali pacijenti su u potpunosti opušteni i spremni na suradnju. Navedeni postupak nema nikakvih štetnih posljedica, jer ne ulazi u niti jedan metabolički proces u organizmu i u potpunosti se izdahne. Postupak je dio svakodnevne prakse u nekoliko stotina ordinacija u Europi i Sjevernoj Americi.

Za zaštitu zuba u dječjoj dobi koristimo se preventivnim metodama pečaćenja fisura, fluoridacije zuba te uklanjanja i kontrole nakupljanja plaka. Česti su i popravci bijelim materijalima, kod zuba koji su oštećeni karijesom ili traumom pri udarcu.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled