Mezoterapija PRP PRF - Visodent dentalna medicina

Mezoterapija PRP PRF

Mezoterapija PRP PRF je najprirodnija tehnika pomlađivanja i usporavanja starenja lica. Ova vrsta terapije godinama se koristi u plastičnoj kirurgiji i stomatologiji i konačno je dostupna i kod nas u stomatološkoj poliklinici VISODENT.

Što je mezoterapija PRP PRF?


Riječ je o terapiji pomlađivanja lica faktorima rasta iz vlastite krvi, koji potiču prirodne procese obnove kože, a prvi rezultati vide se već nakon 30 dana i kroz nekoliko mjeseci postaju sve izraženiji.

Koji je postupak pripreme pacijenta?

Prije početka tretmana koža se očisti i dezinficira te namaže anestetskom kremom da postupak bude bezbolan. U laboratoriju se izvadi manja količina krvi u sterilnu epruvetu, kao za bilo koju standardnu krvnu pretragu. Krv se potom centrifugira da se odvoje različite komponente, posebno da se uklone krvne stanice. Dobivena krvna plazma sadrži visoku koncentraciju faktora rasta, nužnih za poticaj obnove i pomlađivanja kože.

Koji je postupak tretmana na koži lica?


Nakon pola sata koža je anestezirana i preparat se može ubrizgavati malim tankim iglicama u području lica i vrata. Nakon tretmana može se pojaviti crvenilo ili sitna modrica na tretiranom području koja se može prekriti šminkom i nestaje u pravilu za nekoliko sati, a potpuno za nekoliko dana.

 

Mezoterapija

Koliko često treba ponavljati tretman mezoterapija PRP PRF?


Za najbolje rezultate preporučuje se tretman ponoviti za 6 tjedana. Nekoliko tretmana osigurat će maksimalnu učinkovitost ove metode na pomlađivanje kože.

Koji pacijenti ne mogu dobiti ovaj tretman?


Tretman se ne preporučuje osobama sa autoimunim bolestima, disfunkcijom trombocita, kritičnom trombocitopenijom, hemodinamskom nestabilnosti, malignim bolestima, akutnim i kroničnim oboljenjima, trudnicama, kroničnim bolestima jetre i antikoagulacijskom terapijom.

Mogu li uz tretman mezoterpija PRP PRF koristiti i druge estetske zahvate?

Uz navedene tretmane preporučujemo održavanje volumena Vaše kože filerima i smanjenje bora botoksom, kako bi Vaša koža zadržala mladenački izgled i vitalnost. Kompjuterska analiza lica naša je nova usluga koja nam omogućava analizu kvalitete kože, a više o tome pročitajte OVDJE.

 

Koliko ranije se mora pacijent najaviti za tretman?


Potrebna je prethodna najava dolaska minimalno 3 dana ranije da se može pripremiti sav potreban pribor za tretman.

Iskoristite posebnu pogodnost u poliklinici Visodent! Za svaki PRP i PRF tretman darujemo mezoterapiju gratis!

 

Kompjuterska analiza lica i kože