RTG - rengen zuba - rengen zuba - Visodent dentalna medicina

RTG – rengen zuba

Rengen zuba


Za točnu dijagnostiku bolesti zuba potreban je rengen zuba, koji je zahvaljujući digitalnoj tehnologiji postao izrazito kvalitetan. U ordinaciji dentalne medicine koristimo se najsuvremenijom tehnologijom: RVG uređajem za trenutačno snimanje u ordinaciji te velikim 2D ortopan i 3D CBCT snimkama.

Digitalni rengen zuba


Najnovija tehnologija  omogućila je snimanje svakog pojedinog zuba u ordinaciji tijekom samog zahvata, prikaz i analizu snimke na zaslonu kompjutera, a čime se podigla kvaliteta i brzina rada.

Liječnik dentalne medicine može odmah dobiti uvid u stanje korjena i okolnih struktura te prisutnost upalnih procesa. Na taj način moguće je nastaviti sa radom, a ne naručivati pacijenta za idući termin. Rengen zuba koristimo i tijekom našeg rada za kontrolu punjenja korijena zuba i za kontrolu položaja implantata prilikom operacije.

RTG ortopan


Ortopan je najčešće korištena snimka u stomatologiji koja prikazuje sve zube i okolne strukture. Zbog toga se koristi u dijagnostici za opći uvid u stanje svih zuba, stanje parodonta, okolnih koštanih strukturai, stanje sinusa i čeljusnih zglobova. Današnje ortopan snimke su također u digitalnom obliku, što ubrzava njihovo snimanje, smanjuje dozu zračenja i omogućava njihovo slanje elektroničkom poštom.

Donesite svoje stare snimke na prvi pregled jer su nam često od pomoći pri uspostavi dijagnoze i planiranju zahvata

CBCT snimke – 3D snimke zuba


Pri planiranju zahvata u stomatologiji snimke se koriste u svrhu uvida u anatomiju zuba i okolnih struktura (kosti, mekih tkiva i sinusa) i analizu pozicije kritičnih anatomskih struktura (pojedinih živaca, zaostalih korjena i implantata)

Zbog navedenih odlika CBCT snimke se koriste u:

CBCT snimke


“Cone Beam Computed Tomography”(CBCT) tehnologijom se prikazuju sve tri dimenzije čeljusti. Na snimkama se jasno razlikuju meka tkiva, koštane strukture, mišići, zubi i krvne žile.

CBCT se temelji na najnovijoj tehnologiji te osigurava znatno niže doze zračenja u odnosu na klasični CT

Kontaktirajte nas

    Vaše ime (obavezno)

    Vaš email (obavezno)

    Predmet

    Vaša poruka