Mezoniti su nova, nekirurška i minimalno traumatska metoda za pomlađivanje i podizanje kože lica i tijela.

Koja je prednost pomlađivanja kože mezonitima, u odnosu na druge metode, kao što su fileri i uklanjanje bora lica?

Mezoniti imaju učinak ojačavanja, rejuvenacije i liftinga kože lica i tijela, te vraća konturu lica kakvo je bilo prije nekoliko godina. Njima također postižemo izgled mlade kože bez potrebe za kirurškim zahvatom. Učinak je trenutačan i traje nekoliko godina.

Ova metoda ne isključuje korištenje hijaluronskih filera, već se sve navedene metode nadopunjuju. Fileri nam koriste u povećanju volumena kože, Vistabel u blokiranju kretnje pojedinih mišića, mezoterapija i dermapen u pomlađivanju kože, dok nitima podižemo lice.

Koji je postupak pripreme pacijenta?

Prije početka tretmana koža se očisti i dezinficira te namaže anestetskom kremom da postupak bude bezbolan.

Kako se provodi tretman sa mezoniti?

Niti se pod kožu unose pomoću minimalno traumatskih iglica, Iglice služe samo za unošenje niti i bacaju se nakon korištenja, dok niti ostaju fiksirane u tkivu i imaju ulogu njegove stimulacije.

Što se dugoročno događa sa nitima i kožom?

Mezoniti se razgrađuju slijedećih šest do osam mjeseci kada se potiču procesi obnove i regeneracije kolagene strukture, proteina koji održava kožu zategnutom i čvrstom. Nakon razgradnje mezoniti stvorena kolagena struktura održava rezultate liftinga u trajanju od jedne do dvije godine.

Dodatni efekti su stimulacija stvaranja elastina, koji održava kožu elastičnom, i proizvodnje hijaluronske kiseline, koja ima efekt hidratacije.

Od kojeg materijala su proizvedene mezoniti i mogu li izazvati alergiju?

Konac od kojeg su građene je materijal polidioksanon (PDS), koji se desetljećima koristi u kirurgiji. Zbog antibakterijskih i antialergijskih djelovanja, niti su siguran tretman ukoliko ga izvodi licencirani stručnjak.

Koliko ranije se mora pacijent najaviti za tretman?

Potrebna je prethodna najava dolaska minimalno 3 dana ranije da se može pripremiti sav potreban pribor za tretman.

Uz navedeni tretman obaviti ćemo i kompjuterska analiza lica kako bi se dobiveni rezultati mogli usporediti sa situacijom prije podizanja lica.

Kontaktirajte nas