Opća stomatologija ima za cilj očuvanje zubi i obnavljanje onih koji su uništenih karijesom. Moderna stomatologija je minimalno invazivna, odnosno uklanja se samo oštećeno zubno tkivo te ga se zamjenjuje kompozitnim materijalom ili bezmetalnim keramičkim zubnim krunicama koje su najbolje estetsko rješenje, a njihova boja u potpunosti se uklapa u okolnu boju zuba.

LIJEČENJE ZUBNIH KANALA

U slučaju oštećenja zuba karijesom ili traumom (fraktura), tkivo unutar zuba odumire uslijed oštećenja krvnih žila i živaca. Dublji kvarovi karijesa mogu dovesti do bakterijske infekcije koja rezultira upalom zubnog tkiva. To rezultira osjetljivošću zuba tijekom pijenja toplih napitaka ili žvakanja, a često i bolnim simptomima. Zahvaćeni zub treba liječiti, odnosno potrebno je “vađenje živaca” iz zubnih kanala. Ovim postupkom se u potpunosti čisti svaki kanal posebnim instrumentima kako bi se pripremio njihov oblik za punjenje. Postotak uspješnosti liječenja je vrlo visok.

Saznajte više o bezbolnom tretmanu sedacijom rajskim plinom.

Liječeni zub tijekom godina tamni i postaje lako lomljiv i stoga je takav zub najbolje zaštiti zubnom krunicom koja ga čuva kao kalup i time omogućuje pravilnu raspodjelu sila bez opasnosti od lomova prilikom žvakanja tvrde hrane.

OPĆA STOMATOLOGIJA I ESTETSKI ISPUN (PLOMBA)

Ponekad nismo svjesni ozbiljnosti pojave karijesa sve dok ne postane opsežan i dubok, s neugodnom boli i neizbježnim utjecajem na estetiku osmijeha. U tim slučajevima, uklanjanje i rekonstrukcija cakline i dentina oštećenih karijesom zahtijevaju pažljivo liječenje, kako bi se spriječio nastanak novog karijesa, a zubu vratio prirodni izgled i puna funkcionalnost.

Poliklinika VISODENT obavlja bezbolno uklanjanje karijesa uz svjesnu sedaciju rajskim plinom i izradu preciznih estetskih plombi pomoću najsuvremenijih materijala, koji omogućuju savršenu rekonstrukciju bez promjene boje zuba.

Plombe mogu trajati dugi niz godina, ali najveći broj potrebno je mijenjati zbog dotrajalosti materijala ili zbog pojave novog karijesa uz rub plombe.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled