Mediji o nama

Bojite se zubara?

Strah od zubara

Rješenje bi mogao biti rajski plin

Iako se opuštajući plin već dugi niz godina upotrebljava u SAD-u i razvijenim europskim zemljama, njegova upotreba tek je odnedavno dostupna i kod nas.

Čak 30% osoba zbog straha izbjegava stomatološke zahvate i zato moderna stomatologija sustavno traži načine da što više bude u službi pacijenta i da u zubarski stolac sjedaju bez straha. Rješenje je pronađeno u sedaciji dušikovim oksidom, koji je toliko učinkovit u smirivanju pacijenata da se naziva i rajski plin.

Kako izgleda tretman sedacije rajskim plinom

Prilikom tretmana pacijentu se maska za inhalaciju rajskog plina pričvršćuje na nos, a sedacija nastupa već nakon nekoliko minuta, dok učinak nestaje nedugo nakon prestanka udisanja. Pažljivo dozirano udisanje mješavine kisika i dušikova oksida pomoću maske kod pacijenata stvara osjećaje topline i zadovoljstva, djeluje opuštajuće i povisuje prag boli.

Plin se ne uključuje u metaboličke procese u organizmu pa sedacija ne uzrokuje nuspojave, prihvatljiva je za sve dobne skupine te ima samo opće kontraindikacije.

Prednosti korištenja rajskog plina

Već nakon prvog tretmana pacijenti uviđaju prednosti ovakvog liječenja koje je ugodno i manje stresno nego stomatološki zahvati bez ovakve vrste pomoći. Ovakav način sedacije daje odlične rezultate kod pacijenata s dentalnom anksioznošću koja se na ovaj način može smanjiti pa i prevladati – kaže doc. dr. sc. Nikola Petričević, specijalist protetike i implantologije te voditelj Ordinacije Visodent dentalne medicine, koji su među prvima u regiji licencirani za korištenje ove vrste metode kojom su htjeli ponuditi rješenje svim pacijentima koji imaju strah od stomatoloških zahvata. Jedina prepreka za primjenu tretmana su opće zdravstvene kontraindikacije ako je riječ o pacijentima koji pate od težih bolesti, nepokretni su ili pate od klaustrofobije.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled