Dentalna estetika za većinu pacijenata, bez obzira na starosnu dob, jednako je važno imati zdrave, kao i lijepe zube. Upravo iz tog razloga Visodent svojim pacijentima nudi mogućnost dugotrajnog poboljšanja izgleda vlastitog osmijeha.

Izbjeljivanje zubi

Izbjeljivanje zuba se može napraviti pod stručnom kontrolom u klinici ili samostalno kod kuće. Kako bi se postigli najbolji rezultati, izbjeljivanje se uvijek vrši nakon tretmana uklanjanja zubnih naslaga.

Prvom metodom stomatolog aplicira pacijentu gel za izbjeljivanje površine zuba, te se čeka 15 minuta da gel djeluje. Nakon toga se gel uklanja i nanosi novi sloj da se cijeli postupak ponovi još jednom. Druga, kućna metoda, predviđa 15-dnevno korištenje individualnih maski koje pacijent sam stavlja kod kuće, u kombinaciji s gelom za izbjeljivanje.

Gel za izbjeljivanje koji se koristi u našoj poliklinici napravljen je na bazi karbamid peroksida, s koncentracijom od 38% za profesionalno, te 15% za kućno izbjeljivanje.

Da bi rezultati izbjeljivanja dugo trajali potrebno je smanjiti neke navike kao što su pušenje i konzumacija crnog vina i kave. Nakon izbjeljivanja zubni vratovi mogu biti preosjetljivi na hladnoću , pa je preporučljivo nekoliko tjedana prati zube sa zubnim pastama za preosjetljive zube.

Izbjeljivanje zubi u ordinaciji traje do pola sata, kod kuće nekoliko dana, a rezultati izbjeljivanja traju oko godine dana.

Keramičke krunice i ljuskice

Postupak koji omogućuje trajno poboljšanje oblika i boje zubi uključuje korištenje keramičkih ljuskica. Na osnovu otiska zubnih lukova u laboratoriju se izrađuje sloj staklo-keramike, koji se postavlja i cementira na prethodno pripremljen zub, a čiji je oblik i boju želimo unaprijediti iz različitih razloga (traume, prethodni ispuni, promjena boje krune zuba itd.).

Nove keramičke materijale koji se koriste u izradi zubnih krunica i ljuskica odlikuje velika prozirnost i kut loma svjetla kao na prirodnom zubu, čime se dobiva estetski efekt prirodnog zuba.

Za ljuskice se zubi najmanje bruse, a ponekad ih uopće nije potrebno brusiti. Bezmetalne ljuske i krunice se lijepe posebnim materijalima, što garantira njihovu stabilnost na zubima dugi niz godina. Da bi se postigla potpuno prirodna dentalna estetika koriste se suvremeni keramički materijali za izradu ljuskica i kruna, koji imaju izrazitu čvrstoću koja omogućuje izradu i mostova bez rizika od pucanja.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled