Savjeti za pacijente

Izbjeljivanje zubi

Bijeli osmijeh je jedan od najpoželjnijih estetskih zahvata. Izbjeljivanje se radi korištenjem različitih gelova i lampi, ali samo profesionalno izbjeljivanje u ordinaciji garantira da se zub neće oštetiti prilikom bijeljenja.

Načini izbjeljivanja zubi

S obzirom na metodu izbjeljivanja zuba prednost je na strani najmanje agresivnih metoda izbjeljivanja, zbog čega je izbjeljivanje kod kuće moj odabir rada. Rezultati dolaze sporo, ali sigurno za očuvanje strukture zuba i u konačnici oralnog zdravlja pacijenta. Pacijentima mogu preporučiti gel s niskim postotkom koncentracije, čije djelovanje daje rezultate tek nakon nekoliko dana korištenja, ali zubni vratovi nisu jako osjetljivi i rezultati traju nekoliko mjeseci pa čak i do godine dana.

Kome se preporuča izbjeljivanje zubi?

Izbjeljivanje zuba mogu napraviti svi pacijenti. Jedino kome se ne preporučuje su pušači i osobe koje su sklone nakupljanju zubnih naslaga, jer efekt bijelih zubi kratko traje i pigmenti se mogu ugraditi u strukturu cakline.

Koliko dugo zubi ostaju bijeli?

Rezultati izbjeljivanja ovise o početnoj nijansi cakline. Žute nijanse najlakše se bijele i rezultati traju oko godine dana, dok se siva nijansa zadržava i u izbijeljenoj caklini. Da bi rezultati izbjeljivanja dugo trajali potrebno je suradnja pacijenta; smanjiti neke navike kao što su pušenje i konzumacija crnog vina i kave.

Osjetljivost nakon izbjeljivanja zubi

Nakon izbjeljivanja zubni vratovi mogu biti osjetljivi na hladnoću. Preosjetljivost je izraženija kod jakih gelova, a znatno manja kad se bijele gelovima manje koncentracije namijenjenih kućnom izbjeljivanju. Pacijentima se preporučuje nekoliko tjedana prati zube sa zubnim pastama za preosjetljive zube, a učinak se osjeća već nakon prvog korištenja.

Za više informacija dogovorite besplatan pregled s našim stomatolozima.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled