Mediji o nama

Opušteni razgovor o strahu od zubara i rajskom plinu

Rajski plin najbolje je rješenje za osobe koje pate od straha od stomatologa, a žele popraviti svoje zube.

Modni dizajner Boris Banović, posjetio je našu ordinaciju u centru Zagreba kako bi saznao više o popularnom rajskom plinu. Rajski plin je zapravo dušikov oksid koji se u stomatologiji u inozemstvu koristi već godinama i pokazao se kao najkvalitetnije rješenje za pacijente koje imaju strah od zubara. Kako je bilo u našoj ordinaciji pogledajte u videu.

Kome je namijenjen rajski plin?

Rajski plin mogu konzumirati sve osobe koje pate od određene razine dentalne fobije. Plin nema nikakve nuspojave te je podoban i za djecu, ali najviše ga koriste odrasle osobe koje se nakon dugo odgađanja odluče na popravak zubi. Takvi pacijenti obično se odlučuju na dugotrajnije zahvate kako bi odjednom obavili više popravaka, a plin dušičnog oksida im osim bezbolnog tretmana daje i dojam bržeg protoka vremena.

Osim za manje popravke zuba, plin se može koristiti i u zahtjevnijim tretmanima poput ugradnje zubnih implantata, klasičnog i kirurškog vađenja zubi i drugih zahvata oralne kirurgije.

Kako sedacija plinom djeluje na pacijenta?

Pri korištenju plina pacijentu se postavlja maskica na nos putem koje udiše dušični oksid. Nakon vrlo kratkog vremena pacijent se osjeća znatno opuštenije, nestaje nelagoda, anksioznost i tjeskoba te je spreman na stomatološki zahvat. Osim toga, pacijent je potpuno svjestan, ali s dojmom da vrijeme zahvata prolazi mnogo brže od stvarnog. To sve rezultira puno ugodnijim iskustvom zbog kojeg se pacijenti rado vraćaju i koriste ovu metodu pri svakom posjetu zubaru.

Iskustva pacijenata najčešće opisuju cijeli zahvat kao osjećaj blage pripitosti u kojemu se oslobađaju straha i nelagode. Dok su neka istraživanja u SAD-u čak pokazala da plin pozitivno djeluje i na osobe koje pate od depresije.

Što pacijenti moraju znati o rajskom plinu?

Važno je napomenuti da rajski plin nema nikakvih nuspojava, a osoba već nakon nekoliko trenutaka od prestanka udisanja ne osjeća nikakve posljedice od udisanja plina.

Nakon što dogovorite stomatološki zahvat s korištenjem plina, naši stomatolozi će vam detaljno uputiti u postupak te utvrditi zdravstveno stanje.

Postupak se može prekinuti u bilo kojem trenutku bez ikakvih posljedica za pacijente.

Za više informacija dogovorite besplatan pregled s našim stomatolozima.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled