Savjeti za pacijente

Djeca i prvi posjet stomatologu

Što je potrebno znati prije prvog posjeta stomatologu

Prije prvog pregleda važno je da roditelj pripremi dijete, odnosno da mu objasni zašto treba ići na pregled i da se ne treba bojati zubara i popravka zubića. Prirodno je da se dijete boji doktora kojeg prvi puta susreće, kao i radova u ustima koje prije nije iskusilo. Zbog toga preporučamo prvi posjet stomatologu kao upoznavanje i opuštanje djeteta u novoj okolini stomatološke ordinacije.

Što roditelji trebaju raditi za vrijeme stomatološkog pregleda

Za vrijeme popravka zuba dijete može sjesti na roditelja da se osjeti sigurnije. Prvi posjeti stomatologu služe za upoznavanje i zahvati ne smiju biti bolni za dijete da prva iskustva budu pozitivna. Roditelji često inzistiraju na popravku bolnog zuba, ali potrebno je razumjeti da sve što stomatolog procijeni da nije hitno i ne ugrožava djetetovo zdravlje može pričekati koji dan i da će se također riješiti što je moguće ranije.

Svjesna sedacija rajskim plinom

Rad s nemirnom i prestrašenom djecom

Prestrašena i nemirna djeca najteži su pacijenti i zahtijevaju dodatno vrijeme rada. Roditelji također moraju biti strpljivi i spremni na dodatne dolaske upoznavanja djeteta sa doktorom, sa ciljem izgradnje povjerenja i dugoročne suradnje.

Kao dodatnu metodu rada može se koristiti sedacija dušičnim oksidom, a koja se pokazala posebno uspješnom u prvim terminima rada sa nemirnom djecom. Sedacija plinom popularnog naziva rajski plin potpuno je neškodljiva za dijete i omogućava bezbolan tretman bez trauma od posjeta stomatologu.

.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled