Mediji o nama

Edukacijom do titule najboljeg stomatologa u Zagrebu

priznanje 2016 najdoktor

Nedavno je portal najdoktor.com objavio popis najboljih doktora u Hrvatskoj po mišljenu samih pacijenata, a naš stomatolog Nikola Petričević odabran je među najbolje stomatologe u Zagrebu.

Tom prigodom odradili smo i kratki razgovor s portalom najdoktor.com kojeg možete pročitati u nastavku.

Koji su važni kriteriji koje bi pacijenti trebali uzeti u obzir pri odabiru svoga stomatologa?

Pacijenti su danas jako dobro informirani o najnovijim metodama koje bi mogle biti rješenje za njihove zubne probleme. Za odluku kojeg zubnog liječnika odabrati sve im je važniji stupanj edukacije i specijaliziranost stomatologa u području implantologije koji im mogu garantirati 100% uspjeh.

Na koji način se vi educirate za složene stomatološke zahvate?

Edukaciju sam započeo u Sveučilišnoj stomatološkoj bolnici George Eastman u Rimu, na ITI stipendiji međunarodnog udruženja implantologa, gdje sam bio uključen u kirurške, parodontološke i protetske faze, jer je potrebno znanje iz sve tri navedene specijalizacije za uspješnu terapiju. U to vrijeme je započela praktična primjena digitalnih tehnologija kojima možemo isplanirati sve kirurške i protetske faze rada unaprijed, prije nego je pacijent uopće sjeo na naš stolac.

nikola-petricevic-stomatolog

U svom radu isprobao sam sve dostupne postupke i sudjelovao u kliničkim i znanstvenim istraživanjima njihove pouzdanosti i usavršavanja. Od tada se neprestano usavršavam u nizu centara diljem svijeta; Njemačka, Švicarska, SAD, Engleska… Jedan od mojih favorita vrhunske edukacije su Stomatološki fakultet u Hong Kongu, kao najbolji u svijetu za 2016. godinu, centar za implantološku edukaciju u Baselu i Institut  Karlsruhe u Njemačkoj. U navedenim centrima sam pohađao edukaciju iz najnovijih tehnologija kojima sa 100% uspjeha rješavamo sve slučajeve, od nedostatka jednog zuba do najkompleksnijih situacija kada nedostaju svi zubi i velik dio kosti.

Pacijenti danas mogu birati između velikog broja različitih vrsta implantata za zube. Možete li objasniti glavne razlike?

Danas su pacijenti zbunjeni reklamama jeftinih zahvata i obećanjima da se za male novce mogu riješiti njihovi problemi. U većini situacija low cost implantati nisu dosegli nivo kvalitete skupljih implantata kojima možemo riješiti sve situacije. Mišljenja sam da se na zdravlju ne treba štedjeti i da se treba odlučiti samo za klinički i znanstveno potvrđene implantološke sustave, koji nam garantiraju kvalitetu.

Skuplji implantati su izrađeni od kvalitetnijih titanskih legura, spojevi navoja su precizniji, izbor nadogradnji je veći i pruža nam bolja protetska rješenja, garantiraju prodaju dijelova za sve stare tipove implantata da se oni mogu iskoristiti za nove mostove te estetska rješenja za prednje zube. Također su povezani sa razvojem digitalnih tehnologija koje već sada mijenjaju struku i sa proizvođačima biotehnoloških proizvoda s kojima sve uspješnije regeneriramo koštane strukture.

Koji su glavni razlozi zbog kojih pacijenti biraju Visodent Dentalnu medicinu?

Glavna prednost Visodent-a je tim specijalista i stručnjaka iz područja dentalne medicine i estetike lica, poput implantologijedentalne protetikeortodoncije i parodontologije, koji mogu sa 100% uspjeha riješiti svaki problem, kako sa strane funkcije, tako i sa estetskog gledišta. Pacijenti su prepoznali Visodent kao centar koji koristi najnovije i najpouzdanije implantološke tehnike te visokokvalitetnu opremu i materijal, uz individualni pristup i posvećenost svakom pacijentu. Ovakvim načinom rada, svojim klijentima jamče pronalaženje optimalnog rješenja za njihove zahtjeve.

visodent-dentalna-medicina-pacijent

Visodent polaže posebnu pažnju na sigurnost pacijenta i svi materijali su CE certificirani kao biokompatibilni materijali. Posljednja novost je primjena sedacije “rajskim plinom” kojom svaki zahvat postaje ugodniji, posebno kod pacijenata sa izraženim strahom od rada na njihovim zubima. Kako je preporuka najbolja reklama najveći broj pacijenata dolazi nam upravo ovim putem, preko preporuka od prijatelja i rodbine koji su izrazito zadovoljni našim radom i pristupačnošću.

Cijeli razgovor pročitajte na portalu najdoktor.com: Zubni implantati: vrhunskom edukacijom do 100% uspjeha!