Članci

Zubni most

VISODENT zubni most shema

Što je zubni most?

Zubni most je fiksni zubni nadomjestak kojim se rekonstruira izgled i funkcija zubi koji nedostaju. Izrađuje se iz keramike da bi estetski bio što sličniji bijeloj caklini. Danas se sve više koriste bezmetalni materijali, čija optička svojstva u potpunosti imitiraju strukturu prirodnog zuba i estetski su najbolje rješenje za prednje zube.

Kome je namijenjen zubni most?

Most je namijenjen pacijentima svih dobnih skupina kojima nedostaje jedan ili više zubi. Mogu se izraditi čak i kod djece kao privremeno rješenje dok se čeka završetak rasta i razvoja čeljusti, kada se izrađuje definitivni most ili se ugrađuje zubni implantat.

Zubni most

Vrste i cijene zubnih mostova

Postoji nekoliko vrsta materijala za izradu zubnih mostova, odnosno mogu se izrađivati od metala i keramike. Metali se danas sve manje koriste u izradi prednjih zuba, poput zlata ili sivih slitina, jer se estetika puno bolje može postići bezmetalnim mostovima. Od estetskih materijala sve više se koriste cirkon i različite vrste estetske keramike. Cijena zubnog mosta ovisi upravo o tom materijalu, a više informacija možete pronaći u našem cjeniku.

Trajnost zubnih mostova

Trajanje zubnih mostova ovisi najčešće o trajanju samih zuba ili implantata na koje se oni cementiraju, jer je trajnost zubne protetike od metala i keramike dugotrajna. Također je bitno naglasiti i važnost higijene i održavanja radova u ustima te redovite kontrole svakih nekoliko mjeseci.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled