Zubni most - Visodent dentalna medicina

Zubni most

Što je zubni most?


Zubni most je fiksni zubni nadomjestak kojim se rekonstruira izgled i funkcija zubi koji nedostaju. Izrađuje se iz keramike da bi estetski bio što sličniji bijeloj caklini. Danas se sve više koriste bezmetalni materijali, čija optička svojstva u potpunosti imitiraju strukturu prirodnog zuba i estetski su najbolje rješenje za prednje zube.

Zubni most

Kome je namijenjen zubni most?


Most je namijenjen pacijentima svih dobnih skupina kojima nedostaje jedan ili više zubi. Mogu se izraditi čak i kod djece kao privremeno rješenje dok se čeka završetak rasta i razvoja čeljusti, kada se izrađuje definitivni most ili se ugrađuje zubni implantat.

Zubni most

Vrste i cijene zubnih mostova


Postoji nekoliko vrsta materijala za izradu zubnih mostova, odnosno mogu se izrađivati od metala i keramike. Metali se danas sve manje koriste u izradi prednjih zuba, poput zlata ili sivih slitina, jer se estetika puno bolje može postići bezmetalnim mostovima. Od estetskih materijala sve više se koriste cirkon i različite vrste estetske keramike. Cijena zubnog mosta ovisi upravo o tom materijalu, a više informacija možete pronaći u našem cjeniku.

Trajnost zubnih mostova


Trajanje zubnih mostova ovisi najčešće o trajanju samih zuba ili implantata na koje se oni cementiraju, jer je trajnost zubne protetike od metala i keramike dugotrajna. Također je bitno naglasiti i važnost higijene i održavanja radova u ustima te redovite kontrole svakih nekoliko mjeseci.

Pošaljite nam upit s detaljima ili zatražite termin za besplatan prvi pregled