Savjeti za pacijente

Pripravci vlastite krvi u dermatologiji

Pripravci krvi odavno su poznati i korišteni materijali u medicini. Pogodni su za injektiranje, autologni su materijali nastali centrifugiranjem vlatite krvi pacijenta po specijalnom protokolu i smatrjua se drugom generacijom pripravaka ove vrste i zlatnim standardom u regenerativnoj medicini i stomatologiji, posebno u ortopediji i estetskim korekcijama.

Različiti faktori iz krvi djeluju na matične stanice u tim tkivima koje su u različitim fazama razvoja, ubrzavaju njihov rast i višestruko umnožavaju staničnu populaciju. Radi se o autolognom ( vlastitom ) materijalu koji ima djelovanje u području u koje se daje i gdje regenerira, popravlja ili nadoknađuje upravo one strukture koje kožu čine starom i naboranom, kao i povećanje broja folikula kose. Na ovaj način će kod estetskih korekcija kože ovaj pripravak potaknuti stvaranje novih fibroblasta, a time produkciju hijaluronske kiseline, kolagena, elastičnih vlakana, rehidraciju kože, smanjenje tamne pigmentacije kože te na kraju bitno smanjenje bora.

Još veće zadovoljstvo pokazali su pacijenti kojima su pripravci krvne plazme korišteni za estetske korekcije dubokih ili plitkih bora svih zona na licu, vratu ili dekolte zoni, korekciji nazolabijalne brazde, usana, manjih korekcija nosa.  Posebno treba naglasiti da se ovaj preparat u odnosu na sve druge može primjeniti za korekciju tamnih podočnjaka.